BELI EMAS UNTUK SIMPANAN DULU

Realitinya, majoriti masyarakat kita, jumlah simpanan kecemasan berjumlah 3 bulan gaji pun belum ada. Secara tak langsung, nak menyimpan duit setiap bulan pun masih struggle!

 

Tetapi ada sesetengah dari kita sentiasa sibuk tengok harga emas tinggi rendah tapi masih ragu-ragu untuk membuat sebarang pembelian emas pertama mereka.

 

Kononnya alasan mereka adalah nak membuat pembelian pada harga emas yang paling rendah. So that dapatlah merela meminimalkan kerugian & memaximumkan keuntungan.

 

Sebenarnya, mereka yang sibuk tengok harga emas menaik atau menurun tu, itu dipanggil “pelabur” (gold investor), bukan “penyimpan” (gold saver).

 

My advice is, sesiapa yang masih belum ada simpanan berjumlah 6 – 12 bulan gaji, saya tak recommend beli emas untuk melabur dulu. Silalah fokus beli emas untuk adakan simpanan dulu + jangan tengok harga! Kalau anda duk sibuk tengok harga, memang jumlah simpanan emas tak ke mana-mana (tak kaya-kaya). Sebab terlalu asyik takut & pening dengan harga.

 

Orang lain simpan emas sudah berpuluh dan beratus gram, tapi anda nak beli satu gram pun takut 😔

 

Jadi, jom buat 3 strategi menabung emas ni:

1) MULA SEKARANG! – Beli dulu & tunggu. Bukan tunggu masa sesuai untuk beli

2) KONSISTEN – Konsisten menabung walaupun serendah RM10 sehari/seminggu

3) TAMBAH GRAM LEBIH – Ketika harga emas jatuh, tambah grammage simpanan anda [HARGA RENDAH = TAMBAH GRAMMAGE EMAS]

 

Berdasarkan pengalaman saya membimbing para clients & consultants, ini antara proven strategy bagi orang kebanyakan yang nak jadi lebih kaya dengan emas. Nanti bila dah mula, anda akan faham dengan sendiri harga tinggi rendah sebab dah ada “benchmark” tersendiri.

 

Emas bertambah, maksudnya kekayaan mereka juga bertambah & inilah mindset orang kaya – sentiasa pastikan harta mereka bertambah!

 

Dengan tabungan emas itulah nanti dia gunakan sebagai dana kecemasan keluarga, menambah saham akhirat, jadikan modal beli rumah, beli tanah, modal pusingan bisnes & kembangkan lagi hartanya lagi, lagi & lagi!

 

Sekali lagi saya nak ingatkan, for beginner especially – FOKUS MENABUNG EMAS DULU, BUKAN MELABUR.

 

»»»»»»»»»»»»»»»»

 

Belum ada account di QM? Jom cuba dulu buka sebab

 

It’s FREE! It’s FREE! It’s FREE!

 

<TEKAN SINI UNTUK BUKA ACCOUNT DI QM>

 

Contact coach DEKAT SINI untuk dapat personal/group coaching secara PERCUMA

You may also like

Leave a comment

Open chat
Hello 👋 Chat with me!